Ga naar de inhoud

FAQ - Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kan ik van Uw Reisgenoot verwachten?

Niet alleen op basis van uw wensen een vliegreis boeken, maar ook persoonlijke begeleiding tijdens de heen- en terug reis, waardoor het realiseren van bijv. familiebezoek in een ver land toch weer mogelijk wordt.  Maar denk ook aan vertragingen en/of annulering van uw vlucht, ook dan is Uw Reisgenoot aan uw zijde om actief naar een (spoedige) oplossing te zoeken. Ook een eventuele aanvraag voor een visum kan door Uw Reisgenoot geregeld worden.


Dienen mijn familie en of vrienden zelf nog wat te regelen?

Het organiseren en begeleiden van de reis wordt geheel door Uw Reisgenoot uitgevoerd. Het enige dat uw familieleden en of vrienden hoeven te doen is u weg te brengen naar,  c.q. op te halen van,  het vliegveld. Op deze wijze worden ook zij totaal ontzorgd.


Wat moet ik als passagier doen?

Naast het meenemen van uw paspoort, het in-uitpakken van de koffer(s) zal u zelf voor uw eventuele medicijnen (en hoeveelheid) en of andere hulpmiddelen dienen te zorgen. 


Ik gebruik medicijnen, moet ik nog ergens rekening mee houden?

Het is zeker verstandig om een verklaring van uw huisarts te vragen met betrekking tot de noodzaak van gebruik voor deze medicijnen. In sommige landen kunnen uw medicijn (soort en/of hoeveelheid) onder bepaalde lokale restricties (of zelfs verbod) vallen.  Bovendien is het erg aan te raden om een kleine hoeveelheid medicijnen ook in uw handbagage mee te nemen.


Wat wordt bedoelt met begeleidingsuren?

De begeleidingsuren zijn de uren die u tezamen met Uw Reisgenoot tijdens de vliegreis doorbrengt.  


Waarom wordt er per begeleidingsreis één extra retour ticket geboekt?

Het betreffen niet alleen de retourtickets van u en Uw Reisgenoot, maar ook het retour ticket van Uw Reisgenoot van plaats van bestemming naar Nederland, tijdens uw verblijf ter plaatse.


Waarom vliegt de begeleider, tijdens mijn verblijf, weer terug naar Nederland?

Een retour zal meestal goedkoper uitvallen dan de hotel-en verblijfskosten van de begeleider ter plaatse.


Waarom wordt er minimaal Economy Comfort (Plus) gevlogen bij een long haul vlucht?

Deze klasse biedt net wat meer beenruimte en betere stoelen aan. Door tijdens lange vluchten hiervan gebruik te maken zal men beter uitgerust ter plaatse aankomen.


Waarom kunnen er hotelovernachtingen aangerekend worden?

Om de mogelijke negatieve gevolgen van vertragingen te minimaliseren wordt, afhankelijk van de vliegschema’s, tussen de verschillende retourvluchten een bepaalde veiligheidsmarge aangehouden. Een hotelovernachting kan daardoor noodzakelijk zijn.


Hoe ver van te voren moet er geboekt worden?

In het algemeen, hoe eerder hoe beter. Niet alleen met betrekking tot voorkeur vliegschema en vliegmaatschappij, maar ook ten behoeve van een eventuele visum aanvraag.


Hoe verlopen de werkzaamheden van Uw Reisgenoot?

Indien mogelijk zal er tijdens een persoonlijk bezoek uw reiswensen besproken worden, op basis waarvan er een offerte opgesteld zal worden. Na uw akkoord zal de reis en te betalen reissom definitief gemaakt worden.


Ik ben slecht ter been, wat voor hulp kan ik verwachten?

Indien hier sprake van is, dan zal er tegelijkertijd bij de boeking van de vluchten, deze hulp aangevraagd worden. Wel is het belangrijk dat de klant zelf in staat is voor WC bezoek, als mede bij eventuele hotel overnachting, zelf zorg kan dragen om zich zelf uit- c.q. aan te kunnen kleden.


Ik heb een allergie, kan daar rekening mee gehouden worden?

Indien daar inderdaad sprake van is, dient dit bij Uw Reisgenoot gemeld te worden, dan kan dit tijdens de boeking van de vliegreis ook doorgegeven worden.


Een familielid zou mij eventueel ook kunnen begeleiden, wat is dan het voordeel om toch  gebruik te maken van Uw Reisgenoot?

Indien men de (vrije) tijd en financiële mogelijkheden heeft, dan zal dit altijd een keuze mogelijkheid blijven m.b.t. deze betaalde dienstverlening.